Stekende pijn tussen schouderbladen

Stekende pijn tussen schouderbladen

Au, het lijkt wel of er een gloeiend mes in je schouderbladen gepriemd wordt. Het is een stekende pijn tussen de schouderbladen. Wat gebeurt er nu denk je als je het voor het eerst voelt. Wat is dit voor een pijn en waar komt het vandaan? Het antwoord op die vraag is wel te geven.

Wat is de oorzaak?

Een schouder bestaat uit een kop en een kom die langs elkaar heen wrijven. Als je een beroep hebt waarbij je continu boven je hoofd moet werken (zoals schilder, glazenwasser of postsorteerder), of je doet aan een sport als speerwerpen of zwemmen dan wrijven die twee helften met de pezen voortdurend tegen elkaar aan en dan kan er irritatie ontstaan en dat kan weer leiden tot pijnklachten.

Die pijnklachten staan bekend onder de naam impignementsyndroom of schouderdecompressie. Kenmerkend hiervoor is een stekende pijn tussen je schouderbladen wanneer je bijvoorbeeld iets probeert te pakken. Die pijn komt onaangekondigd en is zeer vervelend omdat het ook wel even aan kan houden. Het kan ook gepaard gaan met zeurende pijn aan de schouder waardoor je niet meer kan slapen op die ene schouder.

Conventioneel worden heel wat oefeningen aangeraden om de symptomen en de oorzaak van deze impignementie te behandelen. Een gezonde hoeveelheid beweging zonder teveel herhaling in combinatie met wat gespecialiseerde oefeningen met Fitnessballen zijn zeker aangeraden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *