Pijn tussen schouderbladen en nek

Pijn tussen schouderbladen en nek

Pijn tussen schouderbladen en nek is een vervelende kwestie. De pijn is lastig en irriteert. De pijn tussen schouderbladen en nek kan komen door een overbelasting van de rug of de schouders. Deze pijn kan ook ontstaan door stress en teveel aanspanning van de spieren in de rug.

Een fysiotherapeut bij hardnekkige pijn

Een andere reden voor pijn tussen schouderbladen en nek kan zijn een verkeerde houding of een blessure door bijvoorbeeld een val van de trap. Soms ben je zo verkrampt, dat de afvalstoffen niet weg kunnen en alles vast gaat zitten tussen nek en schouders. Dit gaat meestal niet zomaar over. Je hebt dan de hulp nodig van een fysiotherapeut of een manueel therapeut.

oefening nekpijn

Laat de manueel therapeut behandelen

De manueel therapeut die masseert langs je ruggegraat en ontdekt daar welke wervels vastzitten. Een manueel therapeut kan makkelijk voelen achter je schouderblad, in je nek of langs je ruggegraat, waar het probleem in spieren of zenuwen precies zit. Soms is pijn tussen schouderbladen en nek gewoon een kwestie van los masseren – door een fysiotherapeut of door een goed massagekussen zelfs. Dan mag je blij zijn, want dan komt het probleem uiteindelijk wel weer goed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *