hoesten

Hoesten en pijn tussen de schouderbladen

Pijn tussen de schouderbladen kan heel vervelend zijn en kent meerdere oorzaken zoals stress, overbelasting van de spieren, een spierscheurtje…

hoesten schouderpijnAls de pijn aanhoudt is het zeker verstandig dit niet te negeren

Een andere oorzaak van hoesten en pijn tussen de schouderbladen kan voortkomen uit long- en luchtwegproblemen. Wie vaak moet hoesten, kan het gevoel hebben dat dit vanuit de keel komt, maar eigenlijk zijn de longen de achterliggende oorzaak. De plaats van de longen is immers achter de schouderbladen tegen de rug.

Vandaar dat deze pijn evengoed met de luchtwegen te maken heeft

Patiƫnten met een zware en chronische hoest ervaren pijnscheuten in het schouderblad en hebben tevens ademhalingsproblemen. Hyperventilatie, astma, bronchitis en een longontsteking zijn daar voorbeelden van.

Hoesten is eigenlijk een manier om het lichaam van slijm, bacteriƫn of irritant stof uit de luchtwegen te blazen. Eens de luchtweginfectie of verdwenen is, stopt ook het hoesten en pijn tussen de schouderbladen.

Volgens Het is een goeie voorzorgsmaatregel om, indien de klachten na een week niet overgaan, toch een bezoekje te brengen aan de huisarts, zodat ziektes en erge aandoeningen uitgesloten worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *